Tromeja skupaj z IFMR Italija julij 2022

20. 07. 2022

Bilo nas je kot … jah,... kot Italijanov in Slovencev … 32 nas je bilo preštetih na kosilu v Kranjski gori, čeravno se ta številna četica ni vila preko vseh avstrijsko italijansko slovenskih ovinkov.

V dveh dneh preko treh držav.

Bilo nas je kot … jah,... kot Italijanov in Slovencev … 32 nas je bilo preštetih na kosilu v Kranjski gori, čeravno se ta številna četica ni vila preko vseh avstrijsko italijansko slovenskih ovinkov. Nekateri smo se pridružili le na kratko, drugi so prevozili le prvi del poti, tretji le zadnji.

Tudi takšna so naša srečanja … vsak tako, kot ustreza njemu.

Začetekv soboto 9.07. in obvezna kavica je bila v Vidmu v Italiji, pot se je nadaljevala po Furlaniji čez Nevejsko sedlo, preko italijanskega Trbiža na Belopeška jezera in  Mokrine, kjer se je prespalo. In nedvomno dobro jedlo. Avstrijski del poti se je vil preko Šmohorja v Beljak, kjer smo si na gradu Landskron ogledali prireditev z orli in nadaljevali preko Korenskega sedla, na kratko postali v Planici, za kosilo pa izbrali Kranjsko goro.

V prekrasnem sončnem in ne prevročem dnevu se je pot z vožnjo čez Vršič po dolini Trente in Soški dolini zaključila v Šmartnem v Goriških Brdih.

Za čudovito druženje gre zahvala obema IFMR predsednikoma, Rastiju Fakuču iz Slovenije in Carlu Linettiju iz Bergama, Italije. V nepozabne spomine sta povezala 11 članov iz Slovenije in 21 iz Italije.

24.avgusta 2022, zapisala Saša Gerčar, RC Zgornji Brnik